【专升本】2019年海南成人高考《英语》考前练习试题及答案(三)

来源:海南成考网 更新时间::2018-12-26 14:06

本篇文章是 海南 成考网整理发布的 2019年 海南 成人高考 《英语》考前练习试题及答案(三) ,供大家参考。 Directions:For each blank in the following passage,there are four choices marked A,B,C an
本篇文章是海南成考网整理发布的2019年海南成人高考《英语》考前练习试题及答案(三),供大家参考。

  Directions:For each blank in the following passage,there are four choices marked A,B,C and D.Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
  Have you ever had to decide whether to go shopping or stay home and watch TV on a weekend? Now you 1 do both at the same time. Home shopping television networks(网络) have become a 2 for many people to shop without 3 having to leave their home.
  Some shoppers are 4 of department stores and supermarkets—fighting the crowds, waiting in long lines, and sometimes having slight 5 of finding anything they want to buy. They’d rather sit quietly at home in front of the TV set and watch a friendly announcer describe a product 6 a model shows it. And they can shop around the clock, buying something 7 by making a phone call.
  Department stores and even mail order companies are 8 to join in the success of home shopping. Large department stores are busy 9 their own TV channels(频道) to encourage TV shopping in the future. Customers can ask questions about products and place 10 , all through their TV sets.
  Will shopping by television 11 take the place of shopping in stores? Some industry managers think so. 12 many people find shopping at a real store a great enjoyment. And for many shoppers, it is still important to 13 or try on dresses they want to buy. That’s 14 specialists say that in the future, home shopping will 15 together with store shopping but will never entirely replace it.
 
  1.A.must
  B.should
  C.shall
  D.can
  答案:D 理解推断题。网络购物时代使得人们能够(can)在家中实现购物和看电视两不误。
 
  2.A.programme
  B.way
  C.reason
  D.purpose
  答案:B 词义辨析题。坐在家中运用网络电视系统购物成为一种流行的方式(way)。programme节目,项目;reason原因;purpose目的。
 
  3.A.ever
  B.never
  C.still
  D.once
  答案:A 词义辨析题。副词ever表示“有时,从来”,起到加强语气的作用,符合题意。
 
  4.A.proud
  B.fond
  C.tired
  D.careful
  答案:C 词义辨析题。be proud of为……自豪;be fond of喜欢……;be tired of厌烦……;be careful of小心……。从下文所列举的商店购物的不利之处可知,应选C。
 
  5.A.sense
  B.doubt
  C.hope
  D.feeling
  答案:C 理解推断题。have slight hope of表示“……的希望很渺茫”,符合题意。
 
  6.A.until
  B.since
  C.if
  D.while
  答案:D 词义辨析题。此处表示电视购物广告既有产品描述还有模特的具体演示,关联词 while在这里强调两个动作同时进行。
 
  7.A.suitably
  B.cheaply
  C.simply
  D.hardly
  答案:C 理解推断题。客户买东西需要的仅仅是打个电话,副词simply在这里表示“简单,仅仅”。
 
  8.A.nervous
  B.lucky
  C.equal
  D.eager
  答案:D 理解推断题。电视网络购物成为潮流,许多大型商场等非常“急于”分享这一块大“蛋糕”。be eager to do sth.表示“急于做某事”,符合题意。
 
  9.A.putting up
  B.making up
  C.setting up
  D.looking up
  答案:C 词义辨析题。一些大型百货商店正忙于建立(setting up)自己的电视购物频道。put up搭起,张贴;make up编造;look up查阅,都不符合题意。
 
  10.A.orders
  B.goods
  C.books
  D.answers
  答案:A 固定搭配题。place orders表示“订购”。
 
  11.A.lastly
  B.finally
  C.especially
  D.fortunately
  答案:B 理解推断题。电视购物最终会不会代替商店购物呢? 副词lastly强调罗列要点时的“最后一点”;而finally则表示“最终,最后”,符合题意。
 
  12.A.Then
  B.Yet
  C.However
  D.Therefore
  答案:B 词义辨析题。副词however表示前后两句之间的转折关系,但后面往往用逗号隔开,因此此处用yet(然而)符合题意。
 
  13.A.design
  B.make
  C.wear
  D.touch
  答案:D 理解推断题。连词or(或者)表示选择关系,因此空白处内容与try on dresses之间可选择其一,应选择touch,即“摸一摸或者试穿一下他们想买的商品”。
 
  14.A.how
  B.why
  C.what
  D.when
  答案:B 理解推断题。根据上下文的语境,题干的大意应是“那就是……的原因(That’s why…)”。
 
  15.A.exist
  B.practice
  C.follow
  D.appear
  答案:A 理解推断题。专家预测未来社会电视网络购物将与商店购物并存(exist),但永远不会取代(replace)它。